Jarke boje majica za modnu osviještenost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najpoznatiji svjetski modni kreatori su muškarci i najcešce kreiraju žensku odjecu. Iako kreiraju i muške kolekcije, nekako su znani baš po ženskima, gdje mogu dati mašti na volju. Ne treba zaboraviti niti da ce veci dio ženske populacije staviti na sebe svaku krpicu koja nosi pridjev moderno. Vratimo se muškarcima i muškoj modi. S modnih su pista s proljetno-ljetnim kolekcijama poslane dvije poruke: jarke ili neutralne boje. Kontrasti se mogu i spojiti pa ako ste klasicniji tip, ili imate takav poslovni dress code, modnu osviještenost pokažite detaljem. Može to biti žuta kravata (u ova vremena bremenita krizom pokazat cete duh optimizma) ili košulja s uzorkom kašmira (moderan je i na košuljama i na kravatama), ali u svijetloružicastoj nijansi. Neki moraju biti u odijelima pa neka ona budu od kvalitetnih materijala da što više izbjegnete izgled »krava me žvakala«. Umjesto tamnih zimskih boja poput crne, smede ili tamnoplave, malo se ipak možete opustiti pa tipujte na tirkizno-plavu, boju karamela i razne nijanse boje pijeska.

Ružicaste hlace i košulja
Za one koji si mogu dozvoliti ležerniji izgled na radnom mjestu neizostavne su traperice ili lagane pamucne hlace. Na njih pak možete staviti sve, a odabir neka ovisi o vašem trenutnom raspoloženju, ali i prigodi. Na tamne traperice može se obuci bijela proštepana košulja koja podsjeca na one koje se nose ispod smokinga. A što mislite o ružicastim hlacama i košulji s diskretnim uzorkom i bijelim ovratnikom te tamnosmedim pojasom od isprepletene kože? Nemojte odmah odmahivati glavom vec isprobajte pa odlucite jer možda se (pozitivno) iznenadite cjelokupnim dojmom. Sumnjam da ce netko nositi tajice u vrištecoj ljubicastoj kakve su videne na pariškim revijama. Medutim, mali si odmak od uobicajenog možete dozvoliti.

Skratite nogavice
Toplina utjece ne želju da se što više razgolitimo u cemu su žene (na mušku srecu i zadovoljstvo) u privilegiranom položaju dok muškarci mogu kratiti nogavice na hlacama. Dužina ima svakakvih - od onih do gležnja, sredine lista, malo ispod ili iznad koljena te šorceva. Bijele hlace malo ispod koljena s laganom košuljom kratkih rukava na tanke svijetloplave i bijele prugice upotpunjene tamnoplavom majicom vec su modni evergreen. Žute platnene hlace (ne one vrištece vec pomiješane s puno bijelog) upotpunjene košuljom na sivo-žute šire pruge bit ce pun pogodak za svaku priliku. Efektne su i jednostavne kombinacije poput traperica i bijele košulje podvrnutih rukava ili trapki i obicne bijele T-shirt majice. Ne zaboravite niti na obucu, a tu su tenisice neizbježne. Na modnim je pistama prodefiliralo puno mladica s velikim torbama u rukama, ali to ce se u nas rijetko vidjeti osim kada sportaši idu na trening.


Podijeli: Facebook Twiter