JAR: U sudaru vlakova 850 ozlijedenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sudaru dvaju vlakova u prometnoj špici u cetvrtak navecer u Sowetu u predgradu Johannesburga ozlijedeno je 857 ljudi, od kojih dvoje teško, rekao je u petak jedan dužnosnik kompanije Metrorail. Regionalni direktor Metroraila, južnoafricke državne željeznicke tvrtke Douglas Chauke rekao je da je ozlijedeno 857 ljudi, od kojih je dvoje teško ranjeno. Vecina je puštena iz bolnica.

Nesreca se dogodila oko 18 sati u vrijeme prometne gužve kada je jedan vlak, koji je dolazio iz središta Johannesburga, udario u vagon brzog vlaka Soweto Business expressa koji je stajao. Chauke je precizirao da vlak nije iskocio iz tracnica i da nema velikih šteta na infrastrukturi.

Ured za sigurnost željeznickog prometa Južnoafricke Republike naveo je da je otvorena istraga o nesreci. Nije poznat broj putnika koji su se nalazili u vlaku, koji mogu prevoziti izmedu 2.000 i 2.500 ljudi.

U Južnoafrickoj Republici su relativno ceste željeznicke nesrece jer je infrastrukura cesto zastrajela, ali rijetke su nesrece sa smrtnim ishodom. Medugradski vlakovi prevoze više od dva milijuna putnika svakog dana, uglavnom siromašne radnike.

U travnju je jedan strojovoda poginuo i oko 200 ljudi je ranjeno u sudaru dva vlaka u Pretoriji, takoder u vrijeme prometne gužve. Prošle godine je jedan turisticki vlak iskocio iz tracnica u oklici Pretorije, pri cemu su tri osobe poginule.


Podijeli: Facebook Twiter