JAR: Otkrivena najstarija osoba na svijetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Južnoafrička Republika je otkrila da ima najstariju ženu u svijetu, Nkukuthane Johannu Mazibuko kojoj je 119 godina, po preslici njezine osobne iskaznice koju je agenciji AFP poslao novinar što ju je posjetio u Klerksdorpu.

Po riječima njezina posjetitelja, kako prenosi dnevnik The Sowetan, Nkukuthane živi sa sinom Tsekom Mazibukom (77) a još su joj živi dvojica braće i sestra. Premda je muči artroza zbog koje se teško kreće i ima vrtoglavice, sama kuha, sprema svoju postelju, oblači se i pere svoje rublje, a ostatak dana provodi gledajući televiziju.

"Dobro se osjećam", rekla je u razgovoru s novinarom koji ju je fotografirao, kao i njezinu osobnu iskaznicu izdanu 1986. na kojoj piše da je rođena 11. svibnja 1894. "Bog mi je podario život u obilju plus bonus. Sada sam jako stara", dodala je.

Nkukuthane je bila najstarija od desetero braće i sestara a sama je imala sedmero djece, među kojima je već petero umrlo. Na upit AFP-a, južnoafrički ministar unutarnjih poslova nije mogao potvrditi vjerodostojnost njezine osobne iskaznice. Nositelj naslova najstarijeg čovjeka bio je Japanac Jiroemon Kimura koji je sredinom travnja proslavio 116. rođendan a umro je od starosti u lipnju 2013. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter