Japanski novinari posjetili Pomer

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ekipa japanske televizije iz Tokija u nedjelju je u svom obilasku Hrvatske posjetila Pomer gdje su u konobi Istriana snimali televizijsku emisiju namijenjenu turistima iz Japana koji dolaze u našu zemlju. Vec su obišli Split i Rijeku, a nakon Pomera, koji im je jedino odredište u Istri, posjetit ce i Zagreb.

Redatelj Tatsuya Hayashi, snimatelj Tetsuya Shimizu i njihov prevoditelj Mitsuaki Ozora za Hrvatsku su se odlucili, kažu, jer ovdje dolazi sve više japanskih turista.

- Snimamo program za turiste kojem je tema kako putovati vlakom jer Japanci jako vole takav nacin putovanja. Želimo ih bolje upoznati s Hrvatskom i na taj nacin je promovirati, a emisija ce biti prikazana u lipnju, rekao je Mitsuaki Ozora.



U pomerskoj konobi su im domacini bili vlasnik Milan Kerniat sa suprugom Amalijom koji su za snimanje pripremili tipicna istarska jela, a nakon mesnog i ribljeg predjela najatraktivnija je bila seljacka cripnja s tri vrste mesa: kokoši, kobasicama i prasecom koljenicom, dok je kao desert uslijedila skuta s medom. Atmosferu je dodatno obogatila pulska klapa Porer koju su Japanci neumorno snimali.

Kako je istaknuo Kerniat, japanska ga je ekipa kontaktirala prije cetiri dana, a njegovu su konobu pronašli putem interneta. Naime, njegova je konoba na web servisu Trip Advisor, na kojem recenzije postavljaju sami turisti, medu ugostiteljskim objektima medu prvima u Istri i peta u Hrvatskoj. (Petra LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter