Japancima zanimljiv pulski filmski festival

Japanski veleposlanik boravio je u Puli (D. MEMEDOVIĆ)
Japanski veleposlanik boravio je u Puli (D. MEMEDOVIĆ)

Zamjenica istarskog župana Viviana Benussi i zamjenik pulskog gradonačelnika Fabrizio Radin ugostili su jučer u prostorijama Komunalne palače na Forumu veleposlanika Japana u Republici Hrvatskoj Nj. E. Keijia Idea. Kako su naveli u kasnijoj zajedničkoj izjavi za medije, razgovarali su o raznim temama, a posebice na gospodarskom i kulturnom polju.

Kako je navela Benussi, japanski veleposlanik jučer je na pulskom sveučilištu Jurja Dobrile studentima održao prigodno predavanje, pa se razgovaralo i o mogućoj suradnji pulskog sveučilišta s nekim od japanskih visokoškolskih ustanova te ideji učenja japanskog jezika na ovom sveučilištu. Kako je navela zamjenica župana, dotakli su se i teme sudjelovanja japanske kinematografije na pulskom filmskom festivalu, koji je Japancima jako zanimljiv.

Japanski je veleposlanik pak izjavio da je Istru i naš grad već nekoliko puta posjetio i izrazio zadovoljstvo da je Pula pobratimljena s japanskim gradom Hekinanom. Poručio je da je on zapravo "most između Japana i naše regije" te izrazio nadu da će se dobra suradnja i dalje produbljivati. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter