Japanci vole putovati u Hrvatsku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska je prava hit-destinacija medu Japancima i tu situaciju moramo maksimalno iskoristiti. Naime, Japanci su jako povodljivi, a putovanje u Hrvatsku trenutno je "in". Broj se gostiju lani, usprkos gospodarskoj krizi koja potresa i tu zemlju vec dvije godine pa tako i njezin turizam, povecao s 86 na 143 tisuce. Time je Hrvatska zabilježila najveci rast od cak 66 posto medu destinacijama koje Japanci odabiru za svoja putovanja. To se dogodilo zbog pojacane promocije naše zemlje putem predstavništva koje se otvorilo prošle godine, ali i sve cešcih carter letova od 2007., kazao je predstavnik Hrvatske turisticke zajednice u Japanu Edouard Tripkovic Katayama, koji je zajedno s japanskim novinarima Ryoko Kuraishi i Katsumi Omori završio svoj posjet Istri.

- Velik dio promocije odradili su mediji, odnosno brojne reportaže o Hrvatskoj, ali i preporuka onih gostiju koji su boravili u Hrvatskoj. Mnogi Japanci prije toga nisu ni znali gdje se nalazi naša zemlja, kazao je Tripkovic Katayama, koji je na Poluotoku s novinarima boravio dva dana predstavljajuci hrvatsku turisticku ponudu s naglaskom na svjetionike, o cemu ce biti objavljena reportaža u japanskom lifestyle magazinu Coyote.

Posjetili su svjetionik u Savudriji te Eufrazijevu baziliku u Porecu, a plan im je bio obici i nekoliko gradica u središnjoj Istri, u cemu ih je omelo kišovito vrijeme. Nakon Istre, novinari Zemlje Izlazeceg Sunca odlaze za Zadar i Šibenik. Namjeravaju posjetiti svjetionik Veli rat na Dugom otoku i Kornate. Potom odlaze do Splita i Lastova, gdje ce nociti na svjetioniku Struga.

Novinarka Kuraishi i fotoreporter Omori prvi su put u Istri. Kuraishi je vec posjetila Hrvatsku, a svoje je dojmove pretocila u reportažu u specijaliziranom casopisu za putovanja Tabi i koja je japanskim turistima poslužila kao turisticki vodic. - Istra nam se, ovo malo što smo od nje vidjeli, jako svida. Ostat ce mi u sjecanju po Eufrazijevoj bazilici i odlicnom vinu. Želja mi je vidjeti i amfiteatar u Puli te Motovun. Možda u buducnosti napravim i reportažu u kojoj cu našim turistima predstaviti samo ponudu u Istri. To je zanimljiva regija, medutim ima velik nedostatak što nije dobro povezana što se tice zracnog prometa, zakljucila je Kuraishi.


Podijeli: Facebook Twiter