Japanac Omi motorom stigao u Pulu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Put oko svijeta doveo je u nedjelju u Pulu 46-godišnjeg Japanca, Uchikoshija Fumihikou ili samo Omija, koji je više godina gajio želju da vidi ovaj stari grad prepun spomenika.

Avanturu je poceo prije tri mjeseca u Moskvi, gdje ga je docekao motorin na kojem je do sada obišao Rusiju, Ukrajinu, Poljsku, Slovacku, Austriju, Sloveniju i Istru. Omi je bubnjar, iako bi bilo tocnije reci glazbenik buduci da i pjeva te svira brojne druge instrumente koji su mu uz motorin i šator nerazdvojni drugovi na putovanju.

"Prošle sam godine doživio nesrecu dok sam plivao zbog cega sam imao operaciju i bio tri mjeseca u bolnici. Umro sam jedanput i vidio svoje nepomicno tijelo koje pluta i koje su prijatelji iznijeli iz vode. No, ja sam jaka osoba i nakon oporavka odlucio sam ispuniti svoj san - obici svijet i pogledati mnoge znamenitosti o kojima sam citao.

U knjigama sam vidio i Pulu, amfiteatar i njezin stari grad koji su me jako privukli. Obitelj želi da budem sretan i zato su me podržali u nakani. Krenuo sam iz Tokija u rujnu, a nakon Pule mislio sam otici do Splita te od tamo do Barija, Sicilije, sjeverne Afrike te Srednje i Sjeverne Amerike. Iz Los Angelesa cu ili kuci ili u Australiju", ispricao je Omi.

To što je na putu naišao na izuzetno niske temperature i snijeg nije ga omelo u naumu. Teškoce su, kaže on, jako dobre.

"Dobro i vrlo dobro nisu ništa. Zahvaljujuci teškocama duh može rasti. Zato nemam problema - ni zbog nedostatka novca, ni prijatelja, a niti zbog snijega", zakljucio je Omi.

Brige mu nije zadala ni mala nesreca s motorinom, a niti kvarovi koje cesto uzrokuje hladnoca. Popravci su do sada bili besplatni, rekao je i dodao da je zauzvrat mehanicarima davao poklone. Na pitanje što ga se do sada najviše dojmilo odgovorio je Moskva, planine u Slovackoj, Lavov u Ukrajini, a posebno ruski grad Tomsk, koji je prelijepi i ima prekrasne ljude, kaže.

"Išao sam vidjeti i Cernobil. Priroda je ondje jako lijepa. U ovom sam restoranu zabavljao obitelji tako što sam im svirao na bubnjevima dok su oni plesali", kazao je Omi pokazujuci nam fotografije snimljene tijekom puta od kojeg ne ocekuje ništa. Ocekivanja, objasnio je, ima samo za sadašnji trenutak kojemu je u potpunosti posvecen.


Podijeli: Facebook Twiter