Japan u srcu malih Puljana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kako bi izrazili suosjecanje i pružili podršku žrtvama katastrofe u Japanu, Grad Pula u suradnji s djecjim vrticima i osnovnim školama organizirao je manifestaciju djecje solidarnosti pod nazivom „Japan u srcu – Giappone nel cuore – Japan in the heart“ koja se jutros održala u pulskom Amfiteatru.

Djeca su uz pomocu papira u boji prikazala japansku nacionalnu zastavu u parteru Amfiteatra. Ucenici triju osnovnih škola (Šijana, Veli Vrh i Centar) napravili su crveni krug zastave Japana u središnjem dijelu partera, dok su ostali bijelim papirima predstavili preostali dio japanske zastave. Zbor „Mici Zaro“ nastupio je s pjesmom „Orkestar“ autorice Linde Milani, a plesna skupina „Pirueta“ izvela je plesnu tocku „Energy“.





U manifestaciji je sudjelovalo više od 1000 djece. Cjelokupni program zabilježen je video i fotografskim zapisom. Spot ce se preko kanala You Tube poslati djeci u japanski grad pobratim Hekinan i prikazati u svibnju na Svecanoj sjednici Gradskog vijeca povodom obilježavanja Dana Grada Pule.

Manifestaciji su prisustvovali ucenici nižih razreda pulskih osnovnih škola i djeca djecjih vrtica, te djecji zbor – Mici Zaro i plesna skupina „Pirueta“ (Društvo naša djeca).

„U ovom teškom trenutku svi smo solidarni s japanskim državljanima ali kad takvo suosjecanje dode iz cistog djecjeg srca ta simbolicna gesta ima posebnu vrijednost“ izjavio je gradonacelnik Boris Miletic.



Pored toga, pokrenut je i natjecaj za najbolji djecji likovni rad na temu « Japan u srcu – Giappone nel cuore – Japan in the heart». Svi pristigli radovi izložit ce se u Istarskom narodnom kazalištu, a najbolji uradci ce se uruciti predstavnicima grada Hekinana.

Zbog velikog broja sudionika, raznolikosti i humanosti manifestacija solidarnosti „Japan u srcu – Giappone nel cuore – Japan in the heart“ ce prema odluci Koordinacijskog odbora akcije Gradovi i opcine prijatelji djece biti prijavljena kao Naj-akcija, javljaju iz Grada Pule.


Podijeli: Facebook Twiter