Japan: U snježnoj oluji dvoje mrtvih, 680 ozlijeđenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nova snježna oluja pogodila je u petak velik dio Japana, pri čemu su život izgubile dvije osobe, a više od 680 ih je ozlijeđeno dok su zrakoplovne kompanije primorane na otkazivanje više od 200 letova, objavila je TV postaja NHK.

Brojni vlakovi su ukinuti ili usporeni, među kojima linije brzog vlaka Shinkansen.

Snijeg je padao od noći s četvrtka na petak sa zapada na istok, posebice na glavnom otoku Honshuu, uključujući Tokio, na pacifičkoj obali.

Počeo se gomilati na ulicama i pločnicima glavnog grada koji su postali skliski rano navečer. U predgrađu je zabilježeno mjestimično više od 10 ili 15 centimetara snijega.

Jaki vjetar prati nove snježne padaline koje bi se trebale nastaviti barem jednim dijelom noći na velikom dijelu teritorija.

Nacionalna meteorološka agencija izdala je narančasto upozorenje za četrdesetak prefektura, među kojima Tokio, te crvenu uzbunu za šest regija.

Vlasti su pozvale na oprez, strahujući od prometnih nesreća i drugih opasnosti povezanih s nevremenom. Po postaji NHK, približno 2.800 klizanja automobila već je zabilježeno u petak u čitavoj zemlji, izazvavši ponekad teške nesreće. Među 680 ozlijeđenih, najmanje dvoje je u teškom stanju. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter