Janukovič oporbenjacima ponudio mjesta u vladi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič u subotu je šefovima oporbe Arseniju Jacenjuku i Vitaliju Kličku ponudio mjesta u vladi te kazao da je spreman i na reviziju Ustava, što bi dovelo do smanjenja njegovih ovlasti, piše u priopćenju iz ureda predsjednika.

Bivšemu ministru gospodarstva Arseniju Jacenjuku ponudilo bi se mjesto predsjednika vlade, a Vitaliju Kličku, međunarodno poznatome boksaču, mjesto zamjenika premijera zaduženog za humanitarna pitanja, objavljeno je na internetskim stranicama ureda predsjednika.

Ako Jacenjuk prihvati ponuđenu funkciju predsjednik će spremno prihvatiti ostavku vlade Mikole Azarova, također piše u priopćenju.

Janukovič je prihvatio i mogućnost osnivanja radne skupine čija bi zadaća bila izmjena zakona o referendumu te eventualni prijedlog amandmana na Ustav.

Još nema reakcije oporbenih političara, koji već dva mjeseca pozivaju vladu Mikole Azarova na ostavku. Pretpostavlja se da će se na kijevskom Trgu neovisnosti u subotu navečer okupiti tisuće njihovih simpatizera očekujući informacije o razgovoru s Janukovičem. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter