Jantolekove kucice u Pazinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slikar Saša Jantolek iz Matulja, clan HDLU-a Rijeka, predstavio se u LG galeriji Društva likovnih stvaratelja Pazin svojom prvom samostalnom izložbom u Pazinu. Ovamo ga je, kaže, privukla ljupkost galerije u kojoj je želio vidjeti svoje akvarele, koje je prvi put vidio ovako izložene.

Jantolek je autor bogatog iskustva za kojim je više skupnih i samostalnih izložbi u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i Sjedinjenim Americkim državama, a na mnogim je natjecajima osvajao visoke nagrade. Uz to ukljucen je u Hrvatski trienale akvarela, dodala je Nada Putinja, predsjednica DLS Pazin, predstavljajuci autora, koji je, uz svoj likovni rad, ustrajan kulturni animator i promotor poglavito mladih likovnih umjetnika.

Otvarajuci izložbu naslovljenu "Kucice" Irina Kivela, voditeljica LG galerija procitala je recenziju Darije Žmak, zakljucivši: "Omiljeni motovi kuca omogucuju mu da iskaže crtacke i slikarske vještine. Obrisi kuca izvedeni su istraživackom fluidnom linijom koja uronjena u jesenje žute, smede i crvene boje rastace zidove do bezlicnosti. Tako nastaje igra boja i linija sagradena na Jantolekovim pravilima. Slike nas pozivaju da se zaigramo, a na nama je da si dopustimo da carolija zapocne."

Izložba Saše Jantoleka može se razgledati do 9. travnja.


Podijeli: Facebook Twiter