Janšinu vladu podržava tek 16 posto birača


Slovenski premijer Janez Janša izjavio je u subotu da njegovu vladu pokušavaju srušiti oni koji se "boje za svoje privilegije", ali nije želio najaviti što će učiniti nakon što se, prema najavama iduće srijede, neke od stranaka u njegovoj koaliciji iz nje povuku, čime bi vlada ostala bez parlamentarne većine.

U govoru prigodom susreta s članovima svoje stranke u Kobaridu, Janša se dotaknuo političkih prilika u državi i prijetećeg raskida svoje koalicije, rekavši da dio politike i civilnih udruga već dva mjeseca radi na destabilizaciji njegove vlade kako bi se zaustavili procesi i reforme kojima su ugroženi "monopoli i privilegiji", te da se boji da će trošak tih nastojanja pasti na sve građane ako se reforme zaustave.

"Cijenu za to platit će na žalost gospodarstvo i građani, oni koji plaćaju poreze. Neki toga možda danas još nisu svjesni, ali to će bojim se pokazati vrijeme," rekao je Janša, dodavši da zbog političkog previranja i ugroze reformi Sloveniju čeka "burna godina".

Janšinu koalicijsku vladu podržava trenutačno samo 16 posto birača, a 80 posto ih procjenjuje da bi Janša zbog korupcijskog slučaja trebao dati ostavku, pokazala je u subotu anketa Instituta za društvene znanosti Fakulteta za politologiju u Ljubljani u okviru redovnog ispitivanja političkih stajališta "Politbarometar". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter