Janša u otvorenom zatvorskom odjelu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Čelnik slovenske oporbe i bivši predsjednik vlade Janez Janša, koji je u petak počeo izdržavati dvogodišnju zatvorsku kaznu na koju je osuđen u korupcijskoj aferi Patria, premješten je u otvoreni odjel zatvora, što uključuje i mogućnost komuniciranja bez ograničenja, izjavio je u utorak novinarima ravnatelj slovenske zatvorske uprave Jože Podržaj.

Janša je zato već preko društvene mreže Twitter objavio zahvalu svojim pristašama koji su ga otpratili do zatvora. Mogućnost da komunicira telefonom i internetom neograničena je, teoretski je čak moguće da on tako sudjeluje i u predizbornoj kampanji pred parlamentarne izbore 13. srpnja, na primjer u sučeljavanjima preko Skypea, rekao je Podržaj. Janša je kandidat na listi Slovenske demokratske stranke (SDS) čiji je predsjednik.

Prema Podržajevim riječima, Janša prilikom premještanja u otvoreni zatvorski odjel, gdje je u sobi s još dvojicom zatvorenika, nije privilegiran. Postupilo se po zakonu koji to omogućuje kad su posrijedi neproblematični zatvorenici. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter