Janša osjeća "pad entuzijazma" na hrvatskoj strani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik slovenske vlade Janez Janša, čija vlada i nakon izglasavanja nepovjerenja obavlja tekuće poslove, izjavio je u petak da ima osjećaj da na hrvatskoj strani "popušta entuzijazam" za dogovor o Ljubljanskoj banci i da se možda čeka da u Sloveniji stupi na dužnost nova Vlada.

Janša je na Slovenskoj televiziji rekao da je datum za njegov predviđeni susret s hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem, a spominjao se 10. ožujka, okvirne naravi jer bi on imao smisao ako se do tada uskladi sporazum o Ljubljanskoj banci, čime Slovenija uvjetuje ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora s EU-om.

Na pitanje kako teku pripreme za taj sastanak, Janše je rekao da ima osjećaj da "na hrvatskoj strani popušta entuzijazam" kad je riječ o mogućnosti da se stvari usklade dok je on još uvijek na čelu Vlade i da je možda riječ o tome da u Zagrebu čekaju da Slovenija dobije novu Vladu. Janša je rekao da će se truditi da se sporazum o Ljubljanskoj banci uskladi, ali ako to ne bude moguće dok još vodi vladu, da to onda neće biti njegov izbor. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter