Janicic i Dujak otišli s funkcija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik i tajnik Gradskog odbora HDZ-a Novigrada Alen Janicic i Bariša Dujak podnijeli su neopozive ostavke na svoje stranacke funkcije.

- Razlog je iskljucivo veliko nezadovoljstvo nacinom rada predsjednika Županijskog odbora naše stranke Marina Rocea, nedostatkom komunikacije, neispunjavanjem obaveza i odluka koordinacije celnika gradskih i opcinskih organizacija te županijskog predsjedništva, kao i odnosom županijske središnjice prema podružnicama. Ono traje vec dulje vrijeme i eskaliralo je tijekom zadnjih deset mjeseci, a posebno od kraja kolovoza, kad smo predsjedniku uputili prosvjedno pismo, na koje nismo dobili nikakav odgovor, objasnio je Janicic.

Napomenuo je da je ostavku mislio dati i ranije, ali je odlucio ostati zbog slucaja problematicnog izbora ravnatelja Talijanske osnovne škole u Novigradu.

- Tada smo zauzeli jasan stav, u zaštitu zakona, ljudskih prava i digniteta kandidatkinje Marize Labinjan. Osim toga, novigradski HDZ je na osnovu izjave predsjednika Talijanske unije Furija Radina podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatih pocinitelja zbog navodnog teroriziranja roditelja ucenika Talijanske osnovne škole samo zato što im djeca pohadaju tu školu, rekao je.

Na naše pitanje hoce li ostati u stranci odgovorio je da ako odluci istupiti svoj ce mandat u novigradskom vijecu prepustiti stranci. Opovrgnuo je mogucnost da se svojom politickom aktivnošcu našao u sukobu interesa kao djelatni policajac i sindikalni povjerenik.

Slicno objašnjenje za ostavku dobili smo i od Bariše Dujaka, koji je naglasio nesuradnju i nedostatak volje za napretkom županijskog predsjednika i središnjice. "Da zakon to ne dozvoljava ne bih se politicki ni aktivirao", komentirao je aktivnost kojoj se posvetio izvan svog radnog mjesta u policiji, a svoju odluku o tome hoce li i dalje biti clan HDZ-a obznanit ce naknadno.

Marino Roce je odluku Janicica i Dujaka komentirao rijecima: "To su njihove izjave na odlasku".

- Znamo da je bilo disonantnih tonova po pitanju dogadaja vezanih uz izbor ravnatelja Talijanske osnovne škole u Novigradu. Mi smo iz županijske središnjice reagirali koliko smo to smatrali potrebnim i još cemo se osvrnuti na tu temu, ali u prvom redu ocekujemo da državne institucije utvrde cinjenice i po njima postupe te da po potrebi adekvatno zaštite gospodu Labinjan, rekao je Roce.


Podijeli: Facebook Twiter