Jandroković pozvao HDZ da još jednom razmisli o opozivu Oreškovića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Saborski zastupnik i član predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice Gordan Jandroković ustvrdio je da bi njegova stranka još jednom trebala razmisliti da li je odluka o izglasavanju opoziva premijeru Tihomiru Oreškoviću, koju je HDZ stavio u saborsku proceduru, u interesu Hrvatske i Hrvatske demokratske zajednice.

Jandroković je, također, rekao da postoji sukob između onog što on smatra ispravnim i onog što su odlučila najviša tijela njegove stranke. Drugim riječima, on se s tom odlukom ne slaže, a u tom smislu je, tvrdi, istupio i na sjednici predsjedništva HDZ-a. Vrh stranke zato je pozvao da barem dopusti HDZ-ovcima da glasaju po svojoj savjesti.

Na pitanje koliko još saborskih zastupnika HDZ-a misli kao on, Jandroković je odgovorio: To ćete morati pitati moje kolege.

Ovim istupom Jandroković je još jednom dao do znanja da je Karamarkova, odnosno odluka Predsjedništva da stavi na glasanje pitanje opoziva premijeru podijelila HDZ.

Otvoreno su protiv Karamarkovih planova istupili i HDZ-ovi eurozastupnici Dubravka Šuica, Ivana Maletić, Andrej Plenković i Davor Ivo Stier. Oni su HDZ-ove zastupnike u Saboru pozvali da ne sudjeluju u rušenju Vlade.

- Uvjereni smo da je interes države, Vlade i stranke ispred interesa bilo kojeg pojedinca. U ovom trenutku smatramo da je umjesto rušenja Vlade koju je HDZ formirao, u nacionalnom interesu njena stabilnost i funkcionalnost. Izdražavamo solidarnost s vama i pozivamo vas da glasujete po savjesti za dobrobit Hrvatske, poručili su saborskim zastupnicima svoje stranke HDZ-ovi europarlamentarci. (P. N.)


Podijeli: Facebook Twiter