Jandroković pamti Goli otok, Stazić Pakračku poljanu

Nenad Stazić (D. PONGRAČIĆ/CROPIX)
Nenad Stazić (D. PONGRAČIĆ/CROPIX)

Iako je do lokalnih izbora još osam mjeseci, njihovo se približavanje sve više počinje osjećati u Saboru. Žrtva je kao i tijekom nedavnog aktualnog prijepodneva, ponovo bio HDZ po kojem su ovaj put opleli SDP i HDSSB. Tako se Nenadu Staziću (SDP) učinila jako zanimljivom činjenica da je jedna od zadnjih odluka HDZ-ove Vlade bila ona o kreditu za poboljšanje uvjeta u zatvorima.

- Ministrica financija ovaj je kredit potpisala 26. listopada 2011., u predvečerje odlaska s vlasti kada se već manje više znao izborni rezultat. Netko malo zlobniji bi se mogao zapitati kako to da je Vlada znala da će zatvorski kapaciteti biti od nasušne potrebe kada ona ode s vlasti. Je li se tu možda radilo o nekom sukobu interesa, odnosno o sukobu javnog i privatnog interesa. Kada je nekome u njegovom privatnom interesu da se zatvorski kapaciteti obnove i urede. Jer boraviti u zatvoru nikada nije ugodno, ali opet, bože moj, možda je malo bolje ako se boravi u proširenim, obnovljenim i uređenim prostorima, rekao je Stazić.

Odgovorio mu je Gordan Jandroković (HDZ) rekavši da je rekonstrukcija zatvora nužna, te se prisjetio komunističke vladavine kada su uvjeti u zatvorima bili teški.

- Nasljeđe je teško. Pamtite vjerojatno bolje vi nego ja, i Goli otok, i Sveti Grgur i Staru Gradišku. Tamo su vam ljudi živjeli u neljudskim uvjetima. Uvrijedite partiju i hop u zatvor. Tamo vas muče, ponižavaju, svašta se događalo, rekao je Jandroković. Stazić mu je odgovorio da ne pamti Goli otok, ali pamti Pakračku poljanu.

- A odgovornog za Pakračku poljanu je predsjednik Tuđman uveo u Županijski dom. I to je dio nasljeđa, rekao je Stazić.

I Grubišić opleo po HDZ-u

Tijekom rasprave o paketu ovrših zakona HDZ je napao i Boro Grubišić (HDSSB) rekavši da je HDZ i njihova koalicija u neku ruku opljačkala društvenu imovinu. Odgovorio mu je Jandroković rekavši da je napao HDZ možda i zbog lokalnih izbora.

Grubišić mu je pojasnio da je mislio na kriminal i korupciju počevši od Ine, HEP-a, HAC-a, vojnih kamiona, Planinske, Fimi-medije, Osječke televizije, Hrvatskog lista i svega ostalog što po nekim izračunima kumulirano doseže i do 80 milijardi kuna što je skoro dvije trećine hrvatskog proračuna. (Z. CRNČEC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter