James Thompson i Angelo Chicco oduševili Poreč

(N. ŠIMUNIĆ)
(N. ŠIMUNIĆ)

Završio je 20. Jazz&blues festival "Jazz in Lap" u organizaciji glazbeno-scenske djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta Poreč po izboru Katje Restović. U skladbama talijanske skupine Blue Angel Gang preplitale su se stare note Memphisa uz funk dodatke Jamesa Browna i Macea Parkera. Tom izuzetnom zvuku soula šezdesetih, itekako je doprinio i frontman Blue Angela, fantastičan Angelo Chiocco koji je mnogobrojnu publiku 20. Jazz in Lap festivala zabavljao i oduševljavao u svakoj novoj numeri. U sastavu Angelo Chiocca (saksofon, vokal), Marco Steffe (gitara, vokal), Aleš Ogrin (klavijature), Tomi Purich (bubanj, vokal) - poseban gost i zvijezda večeri bio je poznati američki jazz saksofonist i pjevač James Thompson.

Ovaj sjajan pjevač počeo je svirati alt saksofon u školskom bandu 1966. godine u dobi od 15 godina. U godinama koje je živio u Italiji, imao je priliku svirati, snimati i pjevati s nekim velikim glazbenicima kao što su Zuccero i Paolo Conte. James Thompson u Italiji živi od 1983. godine. Surađuje s brojnim svjetskim sustavima.

Publika Caffe del Mara, nove lokacije festivala, ovacijama je pozdravljala svaku skladbu, a izbornica festivala Katja Restović ima samo riječi hvale za umjetnike.

- Namjerno sam izabrala ovaj koncert za kraj festivala. Svake se godine borimo s budžetom i željom da dovedemo što bolje glazbenike, što nam i polazi za rukom, ali ovo je koncert koji će Poreč i publika dugo pamtiti. Dogodine im pripremamo niz sjajnih jazz & soul vrhunskih glazbenika kao što su Byron Motley, Reginald Veal, Kenn Bailey te mnogi drugi. Festival se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Grada Poreča i Turističke zajednice Poreča, a s obzirom da smo ove godine promijenili lokaciju zbog preuređenja Zavičajnog muzeja grada Poreča, glazbenici su oduševljenim novom lokacijom i atmosferom - veli Restović. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter