James Bond u rovinjskoj uvali Valdibora

James Bond u uvali Valdibora
James Bond u uvali Valdibora

"Je li bio? Gdje je spavao?" dva su pitanja koja posljednjih dana "muči" žitelje Rovinja, i to nakon što je brzinom munje (čitaj svemogućeg Facebooka), najnovija reklama Heinekena, u kojoj se u glavnoj ulozi pojavljuje najslavniji tajni agent na svijetu - James Bond, a u glavnoj/sporednoj vizura Rovinja, obišla svijet.

Tim smo tragom i sami pošli, raspitujući se kod poznatih hotelijera, je li moguće da je Daniel Craig - "najplaviji" James Bond, nedavno boravio i snimao, i to inkognito u Rovinju. Srećom, isto je pitanje mučilo i naše sugovornike. Međutim, puno kraće. Došli su do zaključka, i potvrde da, nažalost, glumac Daniel Craig nije boravio u Rovinju, već samo da je grad svete Eufemije, sa svojim prekrasnim kulisama i vizurom "posuđen" i montiran za potrebe poznate marke piva.

Bilo kako bilo, vizura Rovinja, s prepoznatljivom uvalom Valdibora, te kamenim skalama u Ulici svetog Križa, i te kako pričaju atraktivnu turističku priču iz Rovinja. Istina je i da te sekvence traju tek nekoliko sekundi, no bolju reklamu, pa makar i onu umetnutu u reklamnu kampanju Heinikena, teško da bi sami, kako idejom tako i novcem mogli platiti. S obzirom da su i Heineken i James Bond međunarodno poznati brandovi, i Rovinjcima danas dobro dođe, da se ljepotom svoga grada svrstaju u tu elitnu ligu i premium kategoriju. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter