James Bond dobio vlastiti Sky Movies program

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanska satelitska televizija BSkyB priopćila je da od ove jeseni pokreće novi jednomjesečni program posvećen emitiranju filmova o tajnom agentu Jamesu Bondu u visokoj rezoluciji koji će se zvati Sky Movies 007, prenosi britanski The Telegraph.

Nakon što je tvrtka u travnju osigurala prava na emitiranje MGM-ova 22 originalna filma o Bondu, kao i dva nezavisna naslova, "Nikad ne reci nikad" i "Casino Royale" Eon Productionsa Alberta Broccolija, BSkyB programom koji kreće u listopadu u standardnoj i visokoj rezoluciji želi obilježiti 50. obljetnicu postojanja brenda Bond.

Novi program, koji će se emitirati 24 sata dnevno tijekom mjesec dana od 5. listopada do 4. studenoga, počinje emitiranjem filma "Dr.No", prvog Bondovog filma prikazanog u kinima prije točno 50 godina, a obuhvaćat će i niz emisija vezanih uz brend Bond. Svi sadržaji gledateljima će biti dostupni na zahtjev bez prekida za reklame na servisima Sky Anytime+ i Sky Go. Najnoviji Bondov uradak "Skyfall", koji izlazi ove jeseni s Danielom Craigom u glavnoj ulozi i u režiji Sama Mendesa, bit će dostupan u Sky Storeu, te prikazan u 2013. na programu Sky Movies.

Direktor Sky Moviesa Ian Lewis ističe da će po prvi puta gledatelji moći pogledati Bondove filmove "bez prekida, u visokoj rezoluciji i na zahtjev". Time je ujedno okončan 38-godišnji monopol ITV-a nad franšizom Bond, koju je taj britanski javni servis uživao od 1974., iako je ugovor s MGM-om, kako je istaknuto, potpisan na samo godinu dana. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter