Jamčevina za Gordoša još nije uplaćena

Za Vladimira Gordoša određena je jamčevina od pola milijuna kuna (M. MIJOŠEK)
Za Vladimira Gordoša određena je jamčevina od pola milijuna kuna (M. MIJOŠEK)

Jamčevina od 500 tisuća kuna za Vladimira Gordoša (49) iz Pule, koji se nalazi u istražnom zatvoru od 16. svibnja nakon što je uhićen pod sumnjom da je u noći s 13. na 14. svibnja u automobilu na Medulinskoj cesti ubio Aldina Pašukana (48) iz Medulina, nije uplaćena pa će Gordoš i dalje biti u istražnom zatvoru barem do isteka roka od 30 dana. Nakon toga roka, ukoliko jamčevina ne bude ni do tada uplaćena, državno odvjetništvo može zatražiti produljenje istražnog zatvora pa će o tome ovisiti hoće li Gordoš izaći na slobodu.

Aldin Pašukan pronađen je mrtav u svom Land Roveru parkiranom uz Medulinsku cestu propucane glave. Koji je trag odveo policiju da ubrzo dođe do stana Vladimira Gordoša na pulskom Montezaru te njega i sina odvede na kriminalističku istragu, javnosti za sada nije poznato. Službenih informacija o detaljima ubojstva za koje se sumnjiči Vladimir Gordoš, odnosno motiva ubojstva koje nalikuje smaknuću tipičnom za podzemlje, nema.

Intrigira činjenica da su Pašukan i Gordoš, obojica vojni umirovljenici, bili prijatelji te da je u vrijeme Pašukanova pogreba netko provalio u njegov dom u Ševama i odnio više desetaka tisuća kuna. Raspetljavanje ubojstva Aldina Pašukana odvijat će se u sudnici, a priču da je u pozadini ubojstva Pašukanovo navodno kamatarenje Gordoša, treba uzeti s rezervom. (S. B. I.)


Podijeli: Facebook Twiter