"Jalta, Jalta" preskace Pulu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebacko gradsko kazalište Komedija trebalo je u nedjelju gostovati u pulskoj Areni s legendarnim mjuziklom Milana Grgica i Alfija Kabilja "Jalta, Jalta", no predstava je otkazana zbog manjka novca.

Voditelj marketinga kazališta Komedija Tedi Lušetic kaže da nisu uspjeli zaokružiti financijsku konstrukciju jer im je odustao veci sponzor koji je trebao pokriti troškove smještaja velikog ansambla od 40 ljudi. Pritom veli da nije sporna potpora Grada Pule koji im je osigurao besplatno korištenje pozornice.

Osim u Puli, mjuzikl je iz financijskih razloga otkazan i u Splitu i Zadru, dok ce se uprizoriti jedino iduceg petka na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

- Ansambl se iste noci vraca iz Opatije u Zagreb, dok to nije moguce iz Pule, Splita i Zadra, jer nocenje košta od 80 do 100 tisuca kuna, a te novce ne možemo pokriti iz budžeta ostvarenog prodajom ulaznica, objašnjava Lušetic i dodaje: "Izuzetno nam je žao jer je ovo trebala biti najveca domaca produkcija, a rijec je o najvecem i najdugovjecnijem hrvatskom mjuziklu koji je od praizvedbe 1973. dosad skupio 600 izvedbi sa stotinama tisuca gledatelja.


Podijeli: Facebook Twiter