Jakovina odbacuje navode o sukobu interesa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar poljoprivrede Tvrtko Jakovina danas je u izjavi dostavljenoj medijima opovrgnuo navode koje je u nedjeljnom broju objavio Večernji list pod naslovom "Jakovina direktor tvrtke dužne 150.000 kuna".

"U potpunosti odbacujem navode iz teksta u kojem me se optužuje da sam u teškom sukobu interesa jer nikakvog sukoba interesa nema. Naime, tvrtka čiji sam vlasnik je neaktivna, nema zaposlenih i nije (niti je bila) ni u kakvom poslovnom odnosu s tijelima javne vlasti (na državnoj, područnoj ili lokalnoj razini) ili tvrtkama u državnom vlasništvu. To se jednako odnosi i na vrijeme kada sam bio općinski načelnik, kao i od trenutka kada sam postao član Vlade RH", istaknuo je Jakovina.

Napomenuo je da je nakon dolaska u vladu društvo TJ-PROM d.o.o. uredno prijavio u imovinsku karticu te je dodao da je prijenos upravljačkih prava u tijeku, što dokazuje da nije ništa skrivao niti je to namjeravao učiniti.

Ministar Jakovina rekao je i da je u skladu sa zakonom upravljačka prava prenio na odvjetnički ured u Slavonskom Brodu, kao što je i napomenuo prilikom popunjavanja imovinske kartice.

"Moj jedini propust je to što nisam povjerenstvu dostavio ugovor o prijenosu upravljačkih prava, za što se ispričavam", napomenuo je.

Govoreći o dugovima tvrtke, ministar Jakovina rekao je da su oni nastali kad je tvrtka bila aktivna te da ih nikad nije osporavao. Dodao je da će dugovi biti podmireni kad tvrtku proda povjerenik (odvjetnik) na kojeg su prenesena upravljačka prava.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas da bi ministar Jakovina trebao dati ostavku zbog sukoba interesa budući da je i dalje vlasnik i direktor tvrtke, što je suprotno Zakonu o sprječavanju sukoba interesa.

"Da je ministar Jakovina godinu dana zaboravio da ima taj mali problemčić, djeluje dosta neuvjerljivo. Možda bi bila dobra jedna ostavka da malo popravi svoj imidž", rekao je Karamarko odgovarajući na novinarsko pitanje. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter