Jakovina: Mladi HDZ-ovci rade cirkus

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina objasnio je večeras da je veći dio troškova njegova puta na Bali u Indoneziju, gdje je sudjelovao na radnome sastanku Svjetske trgovinske organizacije WTO, snosio europski, a ne hrvatski proračun.

"Kada govorimo o kompletnim troškovima, ne znam koliki su još, ali ćemo dati izvještaj; najveći dio troškova za našu delegaciju plaća se iz proračuna Europske unije zato što je potrebno naglasiti da je ovo konferencija na kojoj su bile sve zemlje članice Europske unije i da je to ministarska konferencija", izjavio je večeras ministar Jakovina za Vijesti RTL televizije.

Zbog ministrova sudjelovanja na sastanku WTO-a na Baliju, održanom od 1. do 8. prosinca ove godine, ministra Jakovinu prozvala je Mladež Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) koja, uz ostalo, smatra kako je "neprihvatljivo da je ministar bio na putu u tjednu kada se donosi jedan od najvažnijih dokumenata - državni proračun", te kada se "provodi rezanje troškova proračunskim korisnicima, pravdajući se kako se ne mogu osigurati sredstva ni za one, javnosti neophodne, projekte".

Mladež HDZ-a dočekala je danas ministra Jakovinu na zagrebačkome aerodromu s natpisom "Dobro došli s ljetovanja ministre!". S tim u vezi, ministar Jakovina rekao je, kako "mladi HDZ-ovci rade cirkus" i da bi "više volio da su u periodu njihove vlade bili tako socijalno ili financijski ili ne znam kako osviješteni pa spriječili sve one krađe koje je Hrvatska doživjela. I Planinsku, INA-u, Fimi Mediju i sve ostalo, onda su šutjeli, sada rade jednostavno cirkus". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter