Jakovčiću prostor na Giardinima za 2 eura po m2

Prostor budućeg Ureda europarlamenta na Giardinima (M. ANGELINI)
Prostor budućeg Ureda europarlamenta na Giardinima (M. ANGELINI)

U posljednjih mjesec i pol dana gradonačelnik Boris Miletić usvojio je 50 odluka koje je danas prezentirao na konferenciji za novinare. Među njima se ističe rebalans ovogodišnjeg proračuna, ali i brojne izmjene i dopune prostornih planova, od onih najvišeg reda poput Prostornog plana uređenja Grada Pule (PPU) i Generalnog urbanističkog plana Grada Pule (GUP), u čije se izmjene ide zbog izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja (UPU) Lungomare, Detaljnog urbanističkog plana (DPU) Molo Carbone, DPU-a ICI Istra cement International te UPU-a Max Stoja. Svi ovi prijedlozi naći će se u četvrtak, 30. listopada, na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća kada će se glasati o njihovom usvajanju.

Uz ove odluke, gradonačelnik je odbio predstečajne nagodbe s URBIS-om 72, Hann-investom i Pekom, kao i odobrio niz javnih natječaja za prodaju gradskog zemljišta i nekretnina. Također, obznanjeno je da je europskom parlamentarcu Ivanu Jakovčiću dao na rok od pet godina poslovni prostor na Giardinima, površine 93 četvorna metra, po cijeni od 15 kuna po kvadratu, odnosno 1.395 kuna. Prostor je dan za obavljanje djelatnosti lokalnog ureda zastupnika u Europskom parlamentu.

Između ostalog usvojene su odluke o organizaciji i načinu financiranja programa produženih boravaka u osnovnim školama, potom, izmjene i dopune pravilnika o upisu djece u vrtiće, te je raspisan, u povodu skorašnjih blagdana, natječaj za zakup javnih površina za prodaju cvijeća i svijeća. Usto, Grad Pula je financijski pomogao organizaciju dva nedavno održana sajma, Obrtničkog sajma Istre, te Sajma brodske opreme Pula Boat Fair, s ukupnim iznosom od sto tisuća kuna. (G. R.)

Isti uvjeti najma kao i za slične namjene

Na naš upit o uvjetima najma pod kojima je europarlamentarcu Ivanu Jakovčiću dodijeljen prostor na pulskim Giardinima, predsjednik Gradskog vijeća Robert Cvek odgovorio nam da je riječ o jednakim uvjetima prema kojima se i inače u gradu dodjeljuju prostori sličnih namjena. "Sve političke stranke, civilne udruge, organizacije nacionalnih manjina imaju istu cijenu za najam gradskog prostora. Ured europarlamentaca, dakle, nije dobio ništa drugačiji ili povlašteniji status od ostalih. Evo, čak i ORaH, koji nije u Gradskom vijeću, ima prostor s istom cijenom najma", kazao nam je Cvek. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter