Jakovčić:Strategija ključna za Jadransko-jonsku regiju

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

IDS-ov zastupnik Europskom parlamentu Ivan Jakovčić predstavio je, na sjednici Odbora za regionalni razvoj, nacrt svog izvještaja o Strategiji EU-a za jadransku i jonsku regiju, koja bi trebala biti prihvaćena na sjednici u listopadu.

"Rasprava je bila odlična, a razlike vidljive u istupima pojedinih zastupnika nisu toliko velike da ne bi bile nepremostive", izjavio je zastupnik Jakovčić i dodao: "Vjerujem da ćemo u konačnom tekstu imati niz zajedničkih amandmana te da ćemo o Izvještaju i zajednički glasovati kako bismo u rujnu na Odboru odnosno u listopadu na plenarnoj sjednici EP-a konačno prihvatiti Strategiju za jadransku i jonsku regiju."

Jakovčić je još jednom naglasio važnost Jadransko-jonske regije za Hrvatsku i susjedne zemlje. "Ističem da je strategija ključni dokument koji može pomoći razvoju svih država na Jadranu i na Jonskom moru te na Zapadnom Balkanu. Tu mogućnost, uvjeren sam, ćemo i iskoristiti. Na vladama tih država, ali i na gospodarstvenicima te na civilnom društvu je da šansu koju smo otvorili i predložili u EP-u iskoriste kao razvojnu strategiju svake od zemalja na području te makroregije", rekao je IDS-ov zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić.

U raspravi na Odboru za regionalni razvoj predstavnici ostalih političkih skupina u EP-u, kao izvjestitelji u sjeni, ocijenili su da je glavni izvjestitelj Jakovčić pripremio vrlo kvalitetan dokument. Zastupnici su najavili niz amandmana na tekst nacrta Jadransko-jonske strategije. (D. G.)
 


Podijeli: Facebook Twiter