Jakovciceva "košarica" Rockwoolu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarski župan Ivan Jakovcic sastao se s izaslanstvom grupacije Rockwool iz Danske o cemu je govorio na današnjoj konferenciji za novinare u Pazinu. Predsjedniku te grupacije Eelcou Van Heelu Jakovcic je rekao da je mikrolokacija Rockwoola u Picnu loša i krivo odabrana.

- Rockwool želi zadržati proizvodnju u Picnu, ali ocekujem od grupacije ulaganje dodatnih napora da se ekscesi koji se povremeno dogadaju konacno riješe jer gradani ne mogu živjeti u strahu, naglasio je Jakovcic i dodao da su ga predstavnici Rockwoola pozvali da posjeti tvornicu, što je on, kako je rekao, odbio i najavio posjet tek kada tvornica bude proizvodila na nacin kako Istra to ocekuje.

Jakovcic je najavio da ce se 22. travnja održati prezentacija koncepta izlaska Istre iz krize koji ce imati za cilj konkurentnost istarskog gospodarstva i punu zaposlenost.

Odgovarajuci nakon konferencije na pitanje novinara o tvrdnji celnika HNS-a Radimira Cacica da ce on nakon izbora vjerojatno obnašati funkciju potpredsjednika Vlade zaduženog za gospodarstvo, Jakovcic je rekao da se na sastancima koalicije SDP-HNS-IDS-HSU nije raspravljalo o foteljama, ali smatra da druga stranka po velicini u koaliciji ima pravo na potpredsjednicko mjesto.

- Mislim da bi Cacic kao potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo svakako dobro obnašao svoju funkciju i zato on ima našu potporu, rekao je Jakovcic i dodao da on osobno nece biti clan Vlade jer, kaže, želi odraditi mandat župana do kraja, odnosno do svibnja 2013. godine. Dodao je da ce, kad se tema funkcija otvori, IDS imati zahtjev za ministarskim mjestom u Vladi, ali i na nižim razinama. (Hina)

Politicke igre preko Kajinovih leda
Komentirajuci najavu da ce se IDS-ov zastupnik Damir Kajin naci pod provjerom Ministarstva uprave zbog odluka koje je prije desetak godina potpisao kao predsjednik Županijske skupštine, a ticu se prodaje zemljišta u Barbarigi i Dragoneri, Jakovcic je istaknuo da se u Istri nece ništa skrivati.
- DORH, policija i Ministarstvo uprave su dobrodošli. No, uvjeren sam da je to politicka igra koja nema nikakve veze s Kajinovom krivicom, rekao je i dodao da se želi pokazati kako smo svi isti.
- Mi u Hrvatskoj nismo svi isti, naglasio je Jakovcic.


Podijeli: Facebook Twiter