Jakovcica više nitko ne uzima za ozbiljno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oštar nastup predsjednika IDS-a Ivana Jakovcica, koji je došao u pomoc svojim stranackim kolegama u Rovinju, nije iznenadio rovinjsku Ladonju. Predsjednik podružnice Ivo Uccio Miletic kaže da je IDS po obicaju zamijenio teze, zamaglio cinjenica i blacenjem pojedinaca prebacio svoju odgovornost na druge.

- Vjerujemo da naš predsjednik Plinio Cuccurin nece tužiti Jakovcica, što župan priželjkuje. Ivana Jakovcica više nitko ne uzima za ozbiljno, pa bi tužba za klevetu bila samo gubitak vremena, a on se na treba osjecati zapostavljen što nije tužen. Njega je stvarno bespredmetno tužiti za klevetu jer je on to više puta ucinio, pa se potom ispricavao, rekao je Miletic.

Miletic je podsjetio da se nikada nisu služili lažima, vec su svaku svoju tvrdnju argumentirali. Naglasio je da je Plinio Cuccurin sudske postupke pokrenuo zbog odgovornosti za javno izraženu rijec i širenje laži. Po njemu je ocito je da IDS u nedostatku argumenata o Gimnaziji i poslovnim zonama nastoji skrenuti pažnju s pravih problema, a fokus baca na druge koje su odavna riješene.

- Do danas nismo dobili odgovor na postavljena pitanja niti su demantirani podaci koje smo iznijeli. Kad je rijec o rekonstrukciji i nadogradnji Gimnazije, gradski celnici se time hvale, a kada ih se pita o poskupljenju radova na 85 milijuna kuna onda nas upucuju na Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Cinjenica da se Grad za ovu investiciju zadužio za 30 milijuna kuna, osam tisuca kuna po obitelji bez kamata. Za poskupljenje od 9,4 milijuna kuna može se nabaviti 78 tisuca božicnih paketa od 120 kuna, za koje ove godine nije bilo novaca, i obradovati umirovljenike za praznike slijedecih 18 godina, kaže vijecnik Ladonje u rovinjskom vijecu Raoul Privileggio. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter