Jakovčić: Žičana ograda od Mure do Jadrana neprihvatljiva

Ivan Jakovčić
Ivan Jakovčić

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić upozorio je, u govoru na plenarnoj sjednici, na neprihvatljivost odluke slovenske vlade da podigne ogradu od žilet žice uzduž hrvatsko-slovenske granice. "Snažno podržavam EK u naporima na jačanju Frontexa.

Moramo štititi naše vanjske granice i pojačati kontrolu na njima. No, upozoravam na vrlo neugodna zbivanja na granici između dviju članica EU-a: Hrvatske i Slovenije. Namjera slovenske Vlade da podigne ogradu od žilet-žice uzduž granice od rijeke Mure do Jadranskog mora potpuno je neprihvatljiva", naglasio je Jakovčić.

"Raduje me što se mnogi slovenski i hrvatski građani zajednički suprotstavljaju takvoj inicijativi. Nevjerojatno je da se takva žičana ograda podiže čak i na području preko kojeg migranti praktički neće ni prelaziti. To je područje Istre i Gorskog kotara. Pozivam vas da pomognete i omogućite građanima s obje strane granice da žive mirnije i sigurnije," rekao je Jakovčić na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu. (D. G.)


Podijeli: Facebook Twiter