Jakovcic: Želimo pomoci stradaloj Emiliji Romagni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarski župan je izjavio da ce Istarska županija pomoci regiji Emilia Romagna shodno svojim mogucnostima.

- Nazvao sam kolegu predsjednika regije Emilia Romagna Vasca Erranija i u ime svih žitelja Istre i u svoje osobno izrazio sam mu sucut za sve njihove žitelje koji su poginuli u stravicnom potresu koji ih je pogodio. Upoznao sam ga s našom velikom željom da u ovom, za njih teškom trenutku, pomognemo njihovoj regiji našim skromnim mogucnostima. Regija Emilia Romagna je teško pogodena i mislim da je svaka pomoc dobrodošla. Ocekujemo da cemo ovih dana i konkretizirati tu pomoc, veli župan.

Regija Emilia Romagna je prijatelj Istre i mi cemo uciniti sve što je u našim mogucnostima da pomognemo našim prijateljima, no valja uzeti u obzir i naše skromne mogucnosti. Sve ovisi o tome što ce Emilia Romagna zatražiti. Mi smo spremni pomoci i, zakljucio je Ivan Jakovcic.

I Hrvatski Crveni križ pokrenuo je akciju prikupljanja pomoci za postradalo stanovništvo Italije nakon što je sjeveroistok Italije 29. svibnja pogodio snažan potres jacine 5,8 stupnjeva po Richteru, priopceno je danas iz Hrvatskog Crvenog križa.

Prikupljena sredstva Hrvatski Crveni križ doznacit ce Talijanskom Crvenom križu koji pomaže u spašavanju ozlijedenih iz ruševina, pružanju prve pomoci i psihosocijalne pomoci, evakuaciji stanovništva, pomaže stanovništvu u izmještajnom centru na podrucju Torina i Verone te koordinira akcije pomoci stradalom stanovništvu.

Donacije se mogu dati uplatom na žiro racun Hrvatskog Crvenog križa na broj 2340009-1511555516 (poziv na broj odobrenja 02), pozivom na donatorski broj 060 90 11 (5,00 kn + PDV) ili on-line putem na interneta adresi www.hck.hr. (C. B. G., Hina)


Podijeli: Facebook Twiter