Jakovcic za kaznenu prijavu Rockwoolu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Današnja svecana sjednica picanskog vijeca u povodu Dana opcine i blagdana Rokove protekla je u znaku Rockwoola. Na pocetku sjednice je nacelnik Ivan Frankovic istaknuo da Pican namjerava sredstva za izgradnju infrastrukture namaknuti korištenjem fondova Europske unije, a župan Ivan Jakovcic obecao je svestranu potporu tim nastojanjima. Naglasio je i da Opcina može uvijek racunati na pomoc iz županijskog proracuna.

Župan se potom osvrnuo na picansko podnošenje kaznenih prijava protiv Ministarstva zaštite okoliša i Ministarstva gospodarstva te tvrtke Ekonerg zbog izgradnje Rockwoolove tvornice kamene vune, kazavši da on i Županijska skupština stoje iza te odluke vijeca.

Božena Sucic i Doris Floricic, vijecnice iz redova Akcije mladih, na sjednici su nosile crne majice s napisom "Ubija me Rockwool", a dvadesetak osoba s istim takvim majicama stajalo je najprije u hodniku opcinske zgrade, a potom i ispred nje. Floricic nam je rekla da je do okupljanja došlo spontano i da su gradani, kao i njih dvije, htjeli tihim prosvjedom pokazati da ovaj problem nije zaboravljen.


Podijeli: Facebook Twiter