Jakovčić u utrci za Zlatnu kozu

Kandidiran je i umaški projekt Park & Ride (T. KOCIJANČIĆ)
Kandidiran je i umaški projekt Park & Ride (T. KOCIJANČIĆ)

Turistička zajednica (TZ) Poreča predložila je da bivši župan Ivan Jakovčić dobije godišnju turističku nagradu Zlatna koza - Capra d'oro, koju županijski TZ svake godine dodjeljuje istaknutim pojedincima i projektima te događanjima za izuzetan doprinos na polju marketinških aktivnosti u turizmu Istre. Uz ovaj prijedlog, u TZ je stiglo još 28 kandidatura o kojima je jučer raspravljalo povjerenstvo za dodjelu nagrade u Novigradu. Konačna odluka bit će poznata uskoro na županijskom Turističkom forumu, kada će se nagrade i dodjeljivati.

Uz Jakovčića, za glavnu nagradu konkurira i buzetski ugostitelj Đino Rušnjak kojeg je predložilo Udruženje obrtnika Buzet, zatim Draženka Moll, vlasnica agroturizma Stancija 1904 u Smoljancima te dizajnerica Ana Berc koja je izradila mnoge promidžbene brošure i monografije o Istri.

U kategoriji događanja pristiglo je šest kandidatura, i to za tematske gastronomske manifestacije sjeverozapadne Istre: Dane školjaka, Dane istarskih šparuga, Dane švoja i Dane jadranskih lignji. Prijavile su se i dvije biciklističke manifestacije: brdsko-biciklistička utrka XC Izgubljena ovca te utrka XCC Grožnjan by night, koja je specifična zbog toga što se vozi noću ulicama Grožnjana. Ponovno se kandidirala Međunarodna izložba vina i vinarske opreme Vinistra te poznati Valamar Jazz Festival. Predložen je i pulski Festival Visualia.

U kategoriji inovativnih turističkih proizvoda za nagradu će se nadmetati umaški javni servis za prijevoz biciklima Park and Ride Umag, aplikacija za mobilne uređaje koja služi kao vodič kroz Vrsar te prvi difuzni hotel u Istri La Grisa u Balama. Nacionalni park Brijuni predložio je svoju podmorsko-poučnu stazu u uvali Verige, dok su Arheološki muzej Istre, TZ Pule i Javna ustanova Pula Sport predložili manifestaciju Spectacula Antiqua. (B. BAN)

VIŠE O OVOJ TEMI ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter