Jakovčić u Rovinju: Istra će biti moja prva tema

Ivan Nino Jakovčić na predstavljanju u Rovinju (N. O. RADIĆ)
Ivan Nino Jakovčić na predstavljanju u Rovinju (N. O. RADIĆ)

Danas je u rovinjskom Multimedijalnom centru, u organizaciji gradske podružnice IDS-a, upriličeno druženje s bivšim županom Istre Ivanom Ninom Jakovčićem, kandidatom liste SDP-HNS-IDS-HSU za Europski parlament.

- U Europskom parlamentu želim zastupati interese i potrebe svih građana Istre. Istra će biti moja prva tema i nitko neće moći ukinuti status Istre kao regije. Od generalnih tema zalagat ću se za turizam, poljoprivredu, ribarstvo, kulturu, ekologiju i brodogradnju jer smatram da sam se tu dokazao i pokazao, poručio je Jakovčić te napomenuo da, ako postane europarlamentarac, neće biti daleko od građana Istre.

- Svoj ured imat ću u Puli, a on će svima vama biti na raspolaganju. Uđem li u EU-parlament bit ću tu, obećao je Jakovčić te kazao da se nada da će znanje i rad u protekle 23 godine birači znati prepoznati.

Okupljenima se obratio i saborski zastupnik i gradonačelnik Rovinja Giovanni Sponza, koji je u više navrata naglasio kompetentnost bivšeg župana i lidera hrvatske političke scene u borbi za prava manjina, jednakost i toleranciju, a posebice za ono što je Istri sveto - regionalizam.

- Istru treba zastupati čovjek koji živi u Istri, kojemu je ona u srcu, zaključio je Sponza.

Boris Miletić, predsjednik IDS-a, druženje s kandidatom za Europski parlament zaključio je riječima da Istra danas ima šansu koju njeni stanovnici ni u kojem slučaju ne bi smjeli propustiti.

- Imamo svog kandidata, čovjeka kojeg možemo preporučiti svom susjedu i prijatelju. Istra ima šansu, a naša je šansa Ivan Jakovčić, poručio je Miletić. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter