Jakovcic u New Yorku i s Rogerom Watersom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Župan Istarske županije Ivan Jakovcic je u sklopu višednevnog boravka u Sjedinjenim Americkim Državama posjetio Istria social club, istarski društveni centar iseljenika, u New Yorku i razgovarao s predsjednicima istarskih klubova iseljenika. Dogovoren je nastavak suradnje Istarske županije te istarskih opcina i gradova s klubovima iseljenika u SAD-u, stoji u priopcenju kabineta župana.

Jakovcic je rekao, navodi se, da je namjera Istarske županije nakon Bruxellesa otvoriti predstavništvo Istre u New Yorku, kojemu ce cilj biti promocija gospodarskih interesa Istre u SAD-u, a osobito u New Yorku. Rad predstavništva ce se usredotociti na plasiranje turistickih kapaciteta i vrhunskih istarskih poljoprivrednih proizvoda. Takoder, ured ce imati zadatak promicanja kulturnih osobitosti Istre u New Yorku organiziranjem kulturnih manifestacija, stoji u priopcenju.

Iz županova kabineta dalje javljaju da se Jakovcic u New Yorku susreo i s Rogerom Watersom, jednim od osnivaca i autora legendarnih Pink Floyda. Župan je s Watersom razgovarao o suradnji na kulturnim projektima s naglaskom na glazbi. Dogovoreno je ce se suradnja konkretizirati do kraja godine, zakljucuje se u priopcenju. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter