Jakovčić: "Švicarci" su prijevara koja vodi u dužničko ropstvo

(Goran ŠEBELIĆ /CROPIX)
(Goran ŠEBELIĆ /CROPIX)

Zastupnik Ivan Jakovčić zatražio je raspravu o problemu dužnika kredita u švicarskim francima na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu. IDS-ov europarlamentarac Jakovčić je oštro prigovorio bankarskoj politici, te je pozvao europske institucije da spriječe dužničko ropstvo svojih građana.

"Vjerujem da ćemo stati na kraj manipulacijama u bankama. Vjerujem da ćemo stati na kraj svemu onome čemu smo bili svjedoci proteklih mjeseci i godina. Naglašavam potrebu zaštite naših građana, potrošača i jačanja stabilnosti financijskog sustava u zemljama članicama te stvaranja jedinstvenog tržišta kapitala," rekao je Jakovčić na sjednici.

"Upozoravam na nepravdu, ili, rekao bih još izravnije, na prijevaru oko tečaja švicarskog franka. Podsjećam da su banke na tome ostvarile ekstra zaradu, a naši su sugrađani pali u dužničko ropstvo zbog kredita koje su uzeli u švicarskim francima. I o tom problemu moramo razgovarati ovdje u Europskom parlamentu jer naši sugrađani očekuju i zaslužuju našu solidarnost kao političara. Rasprava o tom problemu potrebna je i zato što se tiče svih zemalja članica," istaknuo je zastupnik IDS-a Ivan Jakovčić. (D. G.)

 


Podijeli: Facebook Twiter