Jakovčić: Stabilnost IDS-a jamči stabilnost Istre


- Ulazak Hrvatske u EU, pobjeda na lokalnim izborima te unutarstranački izbori zasigurno su tri najbitnije stvari koje su okarakterizirale ovu radnu godinu koja je na izmaku. Kako će nam nakon svega biti u Istri, ovisi o nama samima, rekao je na početku svoga izlaganja na današnjem prijemu za novinare predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić. Dodao je da je na tome rađeno punih 20 godina samostalnosti Hrvatske.

- Nažalost, ne živimo u vremenima kada bismo mogli reći da nam je dobro. No, EU bi mogao postati naša šansa da nam bude bolje, a što se tiče Istre, mi ćemo se pobrinuti da nam uistinu bude trajno tako. IDS je na prošlim izborima potvrdio svoje rezultate u Istri. Podršku koju smo imali nećemo prokockati te ćemo do kraja ispuniti sva obećanja koja smo dali za što smo u konačnici i dobili povjerenje birača i mandate da vodimo Istru. Nikada nismo davali lažna obećanja pa zato sa sigurnošću mogu reći da ćemo i ovoga puta svaku riječ držati do kraja. Imamo tim koji u političkom i u bilo kojem drugom smislu može realizirati naša obećanja.

Na izborima za EU koalicija koja je trenutačno na vlasti u Hrvatskoj nije nastupila zajedno pa se dogodilo da je HDZ, odnosno konzervativci i desnica, odnio pobjedu. To će biti pouka da nam se takve stvari ne dešavaju više. Novi EU-izbori su 25. svibnja iduće godine u svim zemljama članicama, izjavio je Jakovčić.

Govoreći o unutarstranačkim izborima koji će kulminirati polovicom veljače iduće godine Jakovčić je istaknuo da je ovo prvi put nakon 20 godina da se otvara jedan proces stvaranja novog i jakog tima koji će u buduće voditi IDS.

- Naši članovi su uvijek pokazivali odgovornost i ozbiljnost u biranju vodstva stranke te se nadam da će ovako biti i ovoga puta. Sve ide u tom pravcu i sjednica Savjeta IDS-a pokazala je mirnoću i odgovornost izbora u stranci. Mislim da kao nikada dosad nismo ušli mirnije u izbore unutar stranke. Stabilnost koja krasi u ovom slučaju IDS je jedna vrsta jamstva stabilnosti Istre. Jer objektivno mi dajemo ton prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Istre. Stabilnost unutar IDS-a jamči stabilnost Istre, zaključio je Jakovčić.

Flego: Vjerujem da će na jesen krenuti investicija na Brijunima

Komentirajući odabir konzultantske tvrtke Horwath kao savjetnike za odabir ulagača u otočje Brijuni istarski župan Valter Flego pozitivno je ocijenio ovaj čin Ministarstva zaštite okoliša.

- Pozdravljam način na koje je resorno ministarstvo krenulo u konačno investiranje i oživljavanje ove usnule ljepotice. Siguran sam da će resorno ministarstvo i Istarska županija učiniti sve da sljedeće jeseni krene ta dugo najavljivana investicija. Treba pritom paziti na više detalja, a u prvom planu mislim na zamke velikih projekata. Treba misliti na instrumente osiguranja javnog sektora u slučaju da se dogode problemi kod privatnog investitora te treba paziti na javnu dostupnost svih objekata za sve građane Istre i s tom simbiozom ostvarivati benefit, zaključio je Flego. (C. B. GALIĆ, foto D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter