Jakovcic SMS-om lobira za TESU

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavnici Uprave TESU-a sastali su se u cetvrtak s istarskim županom Ivanom Jakovcicem i pulskim gradonacelnikom Borisom Mileticem da  bi preko njih pokušali lobirati da se obecana pozajmica Hrvatskog fonda za privatizaciju odobri u što kracem roku.

Koliko ce to imati ucinka uskoro ce se vidjeti, a znati ce se i kakvu je težinu imala i SMS poruka koju je Jakovcic u cetvrtak uputio ministru financija i potpredsjedniku Vlade Ivanu Šukeru tražeci da se situacija što prije riješi.

Do izjave predsjednika Uprave TESU-a Nevia Bugarina nismo uspjeli doci, a pulski je gradonacelnik potvrdio da su na sastanku govorili o mogucim rješenjima, dodajuci da su Županija i Grad Pula u nekoliko navrata lobirali da se poduzme sve da bi poduzece opstalo te su nadležnima vec ranije uputili i nekoliko službenih dopisa.

Miletic je rekao da je Fond odobrio 15, 8 milijuna kuna pozajmice, od cega bi tvrdi, cak 7 milijuna kuna de facto odmah bilo vraceno državi za neisplacene doprinose.

Kako doznajemo, ostatak pozajmice, ako stigne, trebao bi biti dovoljan za deblokadu racuna i place radnika. Sad je vec sasvim ocito da Fond u ovom trenutku za posrnuli TESU novaca nema, a pitanje je, kako ce ga i kada pribaviti te tako izvršiti napismeno obecanje.

Poštenije bi bilo da radnicima prvotno ništa nisu obecavali nego da ih danima nemilosrdno zavlace i bespotrebno produljuju agoniju.


Podijeli: Facebook Twiter