Jakovčić: Slovenija diže zidove na granici

(Arhiva)
(Arhiva)

Ivan Jakovčić, zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu, upozorio je u govoru na plenarnoj sjednici Europsku komisiju na poteze Slovenije koja na hrvatsko-slovenskoj granici, ponovno podiže zapreke. "Europsku komisiju upozoravam na alarmantno stanje u pojedinim zemljama zapadnog Balkana. Nezakoniti referendum u Republici Srpskoj, pokušaj državnog udara u Crnoj Gori, zabrinjavajuće stanje na Kosovu i u Makedoniji - svi ti događaji traže adekvatno reagiranje EU-a", izjavio je Jakovčić. 

Zastupnik je posebno upozorio na ponašanje Slovenije: "Skrećem pozornost i na poteze jedne zemlje članice s tog područja. Slovenske vlasti, iz samo njima poznatih razloga, na hrvatsko-slovenskoj granici ponovno podižu prepreke, zidove i žicu. Hrvatska na granici prema BiH i Srbiji nije, u jeku izbjegličke krize, podizala nikakve zapreke. Ni nova hrvatska vlada, prema nedavnim izjavama njezinih čelnika, ne namjerava postavljati zapreke na hrvatskoj granici." 

"Pitam Europsku komisiju je li svjesna da, svojim potezima, Slovenija ponovno dolijeva ulje na vatru na području balkanske migrantske rute. Osuđujem takvo potpuno neprihvatljivo ponašanje Slovenije," istaknuo je Jakovčić na sjednici Europskog parlamenta. (D. G.)

 


Podijeli: Facebook Twiter