Jakovčić: Siguran sam da ulazimo u EU-parlament

Ivan Jakovčić (M. MIJOŠEK)
Ivan Jakovčić (M. MIJOŠEK)

- Nakon što sam obišao cijelu Hrvatsku, više od 20 gradova, siguran sam u uspjeh naše liste i ulazak u Europski parlament. Naravno, glavni preduvjet za to je glas u Istri. Ako Istra bude ponovila svoj glas, kao što je to učinila prije četiri godine kada sam se kandidirao za župana, postat ću član parlamenta EU-a. Na najbolji mogući način ću predstavljati Istru i Hrvatsku u Europi, rekao je na druženju s novinarima nositelj nezavisne liste za EU-parlament "Europa za sve" Ivan Jakovčić.

- Ova se lista odlučila baviti konkretnim temama. Velike političke teme su također za raspravu, no konkretne teme će biti ono čime ćemo se baviti. To su između ostalog poljoprivreda, ribarstvo, turizam, zaštita okoliša i prirode te kulturu. Kako će se birati vijeće Europe odlučivat će Njemačka, Francuska, Italija, a Hrvatska će o tome puno manje odlučivati. Nama su prioriteti manje, konkretne životne teme, kazao je Jakovčić.

Osvrnuo se i na zadnje istraživanje javnog mijenja, koje je provela njihova lista u suradnji s jednom medijskom kućom.

- Na uzorku od tisuću ispitanika iz cijele države dobili smo 6,1 posto glasova. To su birači koji izlaze na izbore. Predviđanja nam se potvrđuju, što znači da se naša lista potencijalno bori za još jedan mandat. Uz mene, u EU-parlament bi tako ušla dr. Nela Sršen. Ona bi tematizirala probleme zdravstva, socijalne skrbi i humanitarnog rada. Naravno da bi to bio fantastičan uspjeh.

Uspjeli smo se profilirati nakon kratke i intenzivne medijske kampanje kao treći put, treća opcija između SDP-ove koalicije i koalicije koju predvodi HDZ. Naš će glas biti treća hrvatska opcija u Europskom parlamentu, rekao je Jakovčić. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter