Jakovcic: SDP ocito nije za suradnju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izazvan posljednjim izjavama SDP-ovog saborskog zastupnika Pede Grbina te recentnim dogadajima u Umagu, predsjednik IDS-a Ivan Jakovcic otvoreno potvrduje razocaranost postupcima koalicijskog partnera s kojim dijele vlast na nacionalnoj razini.

- Vec prije parlamentarnih izbora bilo je potpuno jasno da SDP mijenja politiku prema IDS-u, kaže Jakovcic u razgovoru koji smo vodili za Glas Istre.

- Kako komentirate upisivanje umaškog gradonacelnika Vilija Bassanesea i njegove neovisne liste u clanstvo SDP-a?

- Prelazak gospodina Bassanesea u SDP najbolje je što se moglo dogoditi umaškom IDS-u. To je sve na tu temu, sve ostale komentare i izjave dat cu kad budem smatrao potrebnim.

- Ali, ne pokazuje li to slabljenje IDS-a?

- Što se tice Vilija Bassanesea, mogu još dodati kako je njegov potez normalan u situaciji u kojoj je uvidio da gubi poziciju. Sada se uhljebljuje u jednu veliku stranku da bi se pokušao spasiti.

- Kako komentirate odnose IDS-a i istarskog SDP-a, cije mlade snage, poput saborskog zastupnika Pede Grbina, otvoreno ne podržavaju kljucne projekte koje zastupate, poput "Brijuni rivijere"?


- Vec prije parlamentarnih izbora bilo je potpuno jasno da SDP mijenja politiku prema IDS-u. Ocito je da se SDP, umjesto zajednicke suradnje u upravljanju Istrom, koja je najuspješnija hrvatska županija, odlucuje za prekid te suradnje (Razgovarao D. GRAKALIC)

CIJELI RAZGOVOR CITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter