Jakovčić saslušan, odluka za dva, tri tjedna

Ivan Jakovčić (M. MIJOŠEK)
Ivan Jakovčić (M. MIJOŠEK)

Odbor za pravna pitanja Europskog parlamenta nije u ponedjeljak donio odluku o tome hoće li se eurozastupniku Ivanu Jakovčiću ukinuti parlamentarni imunitet na zahtjev austrijskog poduzetnika Georga Lista. Jakovčić je bio saslušan na odboru, koji će glasati po izvješću što ga priprema poljski zastupnik Tadeusz Zwiefka. Nakon toga glasat će se i na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta.

"Očekujem da će odbor o mom imunitetu glasati tek za dva-tri tjedna, kada poljski eurozastupnik pripremi dokument", izjavio je Ivan Jakovčić u ponedjeljak kasno navečer.

Uoči saslušanja pred Odborom za pravna pitanja u Strasbourgu, Jakovčić je izjavio kako je "zaista nevjerojatno da netko tko me optužuje za navodni kriminal traži oduzimanje mojeg zastupničkoga imuniteta samo zato jer sam ga navodno javno pogrdno nazvao. Naravno i jedno i drugo je obična laž g. Lista. Niti sam ga ja bilo gdje javno nazvao 'idiotom', a kamo li da sam ja nešto tražio od takve krajnje sumnjive osobe."

"Iz tih razloga sam ga i tužio i rasprava je zakazana za 7. prosinca 2015. Jedva čekam da se suočimo na sudu i dokažem svoju nevinost u ovom odvratnom pokušaju blaćenja moje političke karijere," izjavio je zastupnik IDS-a Ivan Jakovčić.

"Meni je interes dokazati istinu i to je moj prioritet, a ne zastupnički imunitet," dodao je zastupnik.

Jakovčić je pred Odborom za pravna pitanja objasnio kako ne "postoji niti jedan tonski zapis ili snimka" na kojoj je pogrdno nazivao Georga Lista. (D. G.)


Podijeli: Facebook Twiter