Jakovcic: Reci cu sve što znam

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Miro Oblak, suvlasnik savudrijskog "Skipera", nalazi se pod istragom u sklopu traženja podataka o poslovanju Hypo Alpe Adria banke u Hrvatskoj, receno je u TV emisiji "Latinica", emitiranoj u ponedjeljak navecer.

Urednik emisije Denis Latin posvetio je velik prostor poslovima Hypo banke u Istri, kao i slucaju uništavanje rovinjske "Mirne", o cemu je u studiju javne televizije govorio Bruno Poropat.

U prilogu o investicijama Hypo banke koje posebno zanimaju austrijske i hrvatske istražitelje, bilo je dosta rijeci o hotelu "Kempinski" i poslovanju tvrtke "Skiper te o prodaji zemljišta na Barbarigi i Dragoneri.

Bivši clan IDS-a Poropat i propali kandidat za župana i clan ISDF-a Bruno Langer za prodaju tog zemljišta prozvali su sadašnjeg predsjednika IDS-a i župana Ivana Jakovcica, ali i bivšeg IDS-ovog župana Stevu Žufica.

"Jakovcic je 20 godina na celu Istre i imao je uvid u sve poslove. Trebao bi stoga snositi politicku odgovornost", ustvrdio je Poropat. Novinar HTV-a Dražen Majic, kao bivši novinar Glasa Istre, rekonstruirao je prodaju spornih zemljišta te rekao da je IDS propustio dvije šanse da ga zadrži u vlasništvu županije.

Župan Jakovcic istaknuo je da u to vrijeme nije bio župan, ali da "ponešto zna i da ce sve reci nadležnim organima". "Nakon što sam postao župan raskinuo sam ugovore s Hypom koje je potpisao moj prethodnik", naglasio je Jakovcic.

U "Latinici" je spomenuta i izgradnja javne garaže u Puli, koju su vodile tvrke generala Vladimira Zagorca, u sklopu sumnjivih kredita što ih je odobravala bivša uprava Hypo banke.


Podijeli: Facebook Twiter