Jakovčić predstavio dio svoje liste za Europarlament

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić danas je u Zagrebu predstavio svoju nezavisnu listu za izbore za EU-parlament. Jakovčić je predstavio prvih nekoliko kandidata sa svoje liste, a to su dr. Nela Sršen, akademkinja Vlasta Piližota, dr. Nikola Ivaniš i Nikola Lunić.

Prilikom predstavljanja prvog dijela svoje liste, koju će u cijelosti objelodaniti 21. ožujka, Jakovčić je istaknuo da je ulazak u EU najveća prilika za Hrvatsku.

"Treba nam dobar odabir ljudi koji će nas zastupati u EU-u", rekao je Jakovčić. Ako bude izabran, zalagat će se za provođenje dunavske i jadransko-jonske strategije, naglasio je.

Dr. Nela Sršen, koja radi u bolnici u Padovi, rekla je da želi pomoći pri ulasku u EU svojim iskustvima. Akademkinja Vlasta Piližota iz Osijeka govorila je o svom radu na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku i istaknula da treba raspravljati o problemu napuštanja ruralnih krajeva.

Nikola Lunić, predsjednik Srpskog privrednog društva Privrednik, kaže da je odlučio podržati NL Ivana Jakovčića jer on, kako je rekao, od početka 1990-ih provodi europske vrijednosti u Istri. Predsjednik PGS-a dr. Nikola Ivaniš istaknuo je da su regionalci poput njega i Jakovčića još 90-ih smatrali Hrvatsku jednom od EU-zvjezdica.

Jakovčić je objasnio da želi nestranačku listu koju će sačinjavati kandidati iz svih dijelova Hrvatske, i to šest žena i šest muškaraca. Lista s preostalih sedam kandidata bit će gotova do 18. ožujka, do kada se liste moraju predati, a on će je cijelosti službeno predstaviti na prvi dan proljeća. (D. GRAKALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter