Jakovčić: Pred nama je pet godina ozbiljnog posla

Ivan Jakovčić i Boris Miletić (M. ANGELINI)
Ivan Jakovčić i Boris Miletić (M. ANGELINI)

Nakon što su gotovo svi glasovi za euroizbore prebrojani, predsjednik IDS-a Boris Miletić i budući europarlamentarac iz redova IDS-a Ivan Jakovčić danas su se obratili novinarima zahvalivši se odmah svima onima koji su prepoznali kvalitete IDS-ovog kandidata.

- Naša zajednička lista je definitivno osvojila najbolji rezultat u državi. Naša lista u Istri je ostvarila 60,78 posto glasova što je apsolutni rekord u Hrvatskoj. Upravo ti brojevi govore o ispravnosti zajedničkog izbora SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a da se s ovakvim ljudima ide u izbore. Razgovarao sam s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem koji mi je potvrdio da Neven Mimica neće biti član EU parlamenta zbog nespojivosti te dužnosti s dužnosti člana Europske komisije. Temeljem postignutih rezultata izbora Nino Jakovčić će postati član EU parlamenta. Po preferencijalnim glasovima Nino je među top 10 rezultata u RH i to je apsolutno zaslužen rezultat, istaknuo je Miletić.

Najveću podršku od 70,22 posto IDS-ova koalicijska lista dobila je u Rovinju, dok su najveću podršku s preferencijalnim glasovima dali birači u Vodnjanu sa 71, 62 posto. U apsolutnom iznosu najveći broj glasova dobiven je u Puli i to 4.157. Kad govorimo o istarskim općinama, lista je dobila rekordnu podršku u Grožnjanu sa 78,31 posto. Grožnjan prednjači također i u preferencijalnim glasovima sa 83,78 posto. Po pitanju apsolutnog broja ostvarenih glasova prednjači općina Medulin sa 488 glasova.

- Temeljem ostvarenih rezultata, Istra je apsolutni rekorder ispred primorsko goranske županije s ostvarenih 41,81 posto te varaždinska i međimurska županija s ostvarenih 36 posto rezultata. Uvjeren sam da će naš predstavnik u EU parlamentu, nakon više od 23 godine političkog rada u promicanju europskih vrijednosti u Istri i u Hrvatskoj, to i dalje najbolje činiti u Briuxellesu, rekao je Miletić.

Ivan Jakovčić je, zahvaljujući se svim glasačima, istaknuo kako je ovim izborima prepoznata politika koju je propagirao više od dva desetljeća.

- Politika IDS-a je prepoznata i izvan Istre. Posla se nikad nisam bojao, a pred nama je pet godina ozbiljnog posla. Puno se toga u to vrijeme može napraviti za Istru i za Hrvatsku. Siguran sam da svojim znanjem mogu pomoći i svim drugim gradovima i općinama diljem države. Otvorit ću ured u Puli koji će biti na raspolaganju svim građanima Hrvatske, rekao je Jakovčić.

Na novinarski upit kani li poslušati Damira Kajina koji je rekao da bi bilo dobro da Jakovčić prepusti mandat Miloradu Pupovcu, Jakovčić je kratko rekao da Kajinove izjave ne komentira već nekoliko godina. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter