Jakovčić: Pozivam SDP na suradnju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odjeci prošlotjednog sastanka šefova vladajućeg Saveza za promjene i dalje su glasni, posebno što se tiče donedavno "zaraćenih stranaka", IDS-a i SDP-a. Dok u sjedištu županijskog SDP-a u Puli izvanstranački političar Damir Kajin poručuje da bi se IDS trebao zvati Istražni demokratski sabor, predsjednik te stranke Ivan Jakovčić jasno kaže da se sastanak Kukuriku koalicije održao bez pritisaka na bilo koju stranu i "bez figa u džepu".

"Damir Kajin ne govori u ime naše stranke. To što je održao tiskovnu konferenciju u prostorijama SDP-a samo je nastavak predizborne prakse. Razgovarat ćemo na predsjedništvu županijskog SDP-a da tu praksu promijenimo", odlučno kaže Maja Šarić, predsjednica SDP-a Istre.

- Uz dužno poštovanje prema Glasu Istre, dozvolite mi da riječi i misli gospodina Kajina naprosto više nikada u životu ne komentiram. Do sada sam previše vremena izgubio na to, jetko je prokomentirao najnoviji istup bivšeg stranačkog sudruga Ivan Jakovčić.

Budućnost odnosa u Kukuriku koaliciji, naravno, Jakovčić je objasnio s mnogo više žara: "Vjerujem da je naš posljednji susret bio iskren i bez fige u džepu. Očekujem da odnosi SDP-a i IDS-a u narednim mjesecima budu što sadržajniji i u našim općinama i gradovima, te na nivou županije. Odgovornost za državu ima naša koalicija i odgovornost za Istru također trebaju preuzeti naše stranke. Građani od nas s pravom puno očekuju i zanimaju ih političke svađe, nego realizacija konkretnih obećanja".

 - Iako neki u IDS-u nisu najsretniji najnovijim zbližavanjem sa SDP-om, poručujem da u Hrvatskoj nema alternative našoj koaliciji. Alternativa je samo užasna noćna mora ako ovakva desnica dođe na vlast, dodaje šef IDS-a.

- Moju izjavu možete interpretirati kao ponudu IDS-a za suradnju sa SDP-om u županijskoj skupštini i u gradskim i općinskim vijećima, jasno je naglasio Ivan Jakovčić.

Ponuda će, izgleda, biti prihvaćena. (Dubravko GRAKALIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter