Jakovčić ponovo kandidat IDS-a za EU-parlament

Ivan Jakovčić (M. MIJOŠEK)
Ivan Jakovčić (M. MIJOŠEK)

Još uvijek aktualni predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić bit će kandidat stranke na predstojećim izborima za Europski parlament koji će se održati 25. svibnja ove godine. Odlučilo je tako Predsjedništvo IDS-a na današnjoj sjednici na kojoj je bio i Jakovčić. No, on se ipak nije zadržao na konferenciji za novinare koju je netom nakon održao njegov nasljednik, jedini kandidat za predsjednika IDS-a Boris Miletić.

On pak nije otkrio u kakvom koalicijskom sastavu IDS planira izaći na izbore, no iz njegovih se riječi moglo zaključiti da prvo računaju na SDP. Miletić je kazao da će stranka vrlo skoro donijeti odluku o načinu izlaska na izbore.

- Očekujemo da se za desetak dana sastanu čelnici stranaka vladajuće koalicije i sasvim je normalno da očekujemo eventualni dogovor o zajedničkom nastupu na europskim izborima, kazao je Miletić. Na pitanje znači li to da otpada moguća suradnja sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem Miletić je odgovorio "da ima jako puno spekulacija".

- Normalno je da kao članovi koalicije prvo želimo pokušati dogovoriti zajednički nastup da bi, za razliku od prošlih izbora, lijevi liberalni centar polučio pobjedu, a ne da pobjedu odnese desni centar. IDS je lojalan član koalicije, kazao je.

S obzirom na to da su nesuglasice sa SDP-om sve tiše kako se bliže europski izbori, zanimalo nas je je li dosadašnja u javnosti prikazivana svađalačka atmosfera na razini dviju stranaka bila tek predstava.

- Ne želim komentirati odluke SDP-a oko lokalnih izbora. To je iza nas, i to je jedna sasvim druga tema, rekao je Miletić.  (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter