Jakovčić po intuiciji zaključio da List nije ozbiljan investitor

Zadovoljni smo tijekom cijelog postupka - odvjetnik Alen Kalčić sa svojim branjenikom Ivanom Jakovčićem (Mateo SARDELIN)
Zadovoljni smo tijekom cijelog postupka - odvjetnik Alen Kalčić sa svojim branjenikom Ivanom Jakovčićem (Mateo SARDELIN)

Okrivljenik Georg List, austrijski poduzetnik, nije došao na pulski Općinski sud na zakazanu raspravu u slučaju u kojem po privatnoj tužbi Ivana Jakovčića odgovara zbog izjava koje je dao za Dnevnik HRT-a u srpnju 2014. godine, kad je izjavio da je Jakovčić od njega tražio 500 tisuća eura za dovršenje projekta polo igrališta u Motovunu. Njegov izostanak su branitelji Vlatko Nuić i Dario Čehić opravdali poslovnim obvezama u Londonu.

Jakovčić je pak na sud došao u pratnji odvjetnika Alena Kalčića, a sutkinja je, iako List nije došao, raspravu održala. Razloge tužbe je pred sutkinjom Marinom Buterin iznio sam Jakovčić. Na sudu je prikazana snimka Dnevnika iz srpnja 2014. godine u kojem je List optužio Jakovčića.

Jakovčić je u svom iskazu potvrdio ono što je već brojnim medijima više puta ponovio, da List laže.

Susret u jednom porečkom lokalu

- Istina je da se naš susret dogodio u jednom lokalu u Poreču, s Listom smo se susreli ja i Branko Curić. Predstavio mi se kao ulagač u polo kompleks u Motovunu, no nakon kratkog razgovora zaključio sam da se radi o osobi koja je apsolutno nesposobna napraviti tako nešto, budući da je, najbolje rečeno, investitor bez pokrića, a spominjao je investicije od 80 do 100 milijuna eura. Do tog sam zaključka došao intuicijom, jer sam kao istarski župan razgovarao sa stotinama investitora, a on mi je bio sumnjiv, šupalj.

Taj sastanak i razgovor bio je održan na Listovu inicijativu, a zašto je tako postupio i na kraju dao takve izjave, ne znam. No, ako je spreman ispričati se i objasniti motive takvog postupanja, spreman sam to prihvatiti. Naglašavam, ako pojasni motive, kazao je Jakovčić u svojoj izjavi.

Listovi branitelji Jakovčiću su postavili pitanja oko skidanja imuniteta u Europskom parlamentu, te o drugom sudskom postupku u kojem su uloge obrnute, a tražili su i njegov stav o izjavama Damira Kajina. Pitali su ga i zbog čega je tužio Lista, a nije tužio niti jednog novinara radi brojnih negativnih medijskih napisa. Postavili su pitanja i o ulaganjima te prenamjeni zemljišta u Barbarigi i Dragoneri. (M. SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter