Jakovčić: Okrenimo se budućnosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon završetka lokalnih izbora, ohrabren novom pobjedom u Istri, predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić ponovno javno poziva premijera Zorana Milanovića da ga primi na razgovor, a u Globusu je zatražio i sastanak šefova četiri stranke Kukuriku koalicije. Dok se Jakovčić tjednima žali da ga Milanović jednostavno ignorira, ministar turizma Darko Lorencin, predsjednik savjeta IDS-a, vrlo se pohvalno izražava o svojim odnosima s premijerom.

U izjavi za naš list potvrdio je da nema nikakvih prepreka u komunikaciji s Milanovićem i ostalim članovima Vlade. - Kad je riječ o profesionalnim odnosima s premijerom i  ministrima, mogu samo ponoviti da je ona odlična, kazao je Lorencin.

Budući da jedan ministar i važan IDS-ov dužnosnik govori potpuno suprotno predsjedniku te stranke, potražili smo dodatno objašnjenje samog Jakovčića. Jučer je bio daleko koncilijantniji nego u zadnje vrijeme.

- Poslao sam pismo premijeru, očekujem da se ponovno vratimo u vrijeme od prije godinu i po dana, kad smo zajedno pobijedili na izborima i posijali velika očekivanja. Nakon što su prošli europski i lokalni izbori, sad je sjajno vrijeme da opet sjednemo zajedno, objasnio nam je Jakovčić. No, on pozdravlja i Lorencinovo javno iskazano zadovoljstvo atmosferom u Vladi.

Ali, postavlja se pitanje što će biti u slučaju da premijer ne pristane na summit na vrhu.

- Nije presudan sastanak nego dobri odnosi među našim strankama i orijentacija na budućnost. Ono što je bilo prije nekoliko dana, tjedana ili mjesec dana, nije više bitno. Važno je da se okrenemo budućnosti - to uostalom od nas očekuju i građani ove zemlje, zaključuje odjednom pomirljivi Jakovčić.

Naši izvori u Vladi, pak, kažu da nema razloga za posebnim koalicijskim sastankom.

- Premijer ima jako dobre odnose sa svim IDS-ovim ljudima u izvršnoj vlasti, a i dva IDS-ova zastupnika su konstruktivan dio parlamentarne većine. Bez problema će komunicirati i sa županom Flegom koji može u potpunosti računati na pomoć iz Vlade, rekao nam je visoki Vladin dužnosnik. (D. CIGLENEČKI i J. KLARIĆ/NL)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter