Jakovčić očekuje barem jedno mjesto u EU-parlamentu

Ivan Jakovčić (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)
Ivan Jakovčić (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)

Europa za sve, posao, kultura, obrazovanje, hrana za sve - osnovni je moto s kojim nezavisna lista "Europa za sve" Ivana Jakovčića izlazi na izbore za Europski parlament, a čije je predstavljanje održano danas u Varaždinu.

- Imamo listu najkompetentnijih ljudi, ona predstavlja tim koji će najbolje zastupati interese Hrvatske i njenih građana u EU-parlamentu, rekao je Jakovčić. Na njegovoj nezavisnoj listi su istaknute osobe, među kojima liječnica Nela Sršen, koja je zadužena za pitanje zdravstva, Nikola Lunić i Viviana Benussi, čija su područja nacionalne manjine, te Giovanni Cernogoraz, istaknuti sportaš i olimpijac, koji će se baviti pitanjima sporta.

Jakovčić je najavio skoro otvaranje ureda u Zagrebu te podružnice udruge "Europa za sve" diljem Hrvatske, preko kojih će osobe s liste i nakon izbora nastaviti komunikaciju s građanima te zastupati njihove interese u EU-parlamentu.

Procjenjuje da će njegova nezavisna lista osvojiti barem jedan mandat za EU-parlament i dodaje da ulaze u izbornu bitku s dva "golijata" - SDP-om i HDZ-om.

- Nisu svi skloni SDP-u ili HDZ-u i vjerujem da će građani prepoznati našu listu i naše ljude. Kod nas nema šefova poput Milanovića ili Karamarka, već slušamo želje i potrebe građana, ustvrdio je Jakovčić.

Također je rekao da žele stvoriti dobru suradnju s građanima preko udruga i interesnih skupina te pokazati da su alternativa dvjema najjačim strankama kada su u pitanju izbori za EU-parlament.

Jakovčić je ustvrdio i da nezavisna lista "Europa za sve" ima potporu lokalnih stranaka, a po prvim informacijama i veliku podršku građana iz cijele Hrvatske.

Izbori za hrvatske zastupnike u EU-parlamentu održat će se 14. travnja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter