Jakovcic: Neka se nitko ne igra vatrom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Neka se nitko ne igra vatrom, jer ce se ta vatra daleko proširiti i mnogi ce se njome opeci, a buktinju ce upaliti svi županijski vijecnici, rekao je na aktualnom satu Županijske skupštine župan Ivan Jakovcic, govoreci o šuškanjima da u novom regionalnom preustroju države Istra ne bi više imala svoju županiju, vec bi potpala pod Primorsko-goransku. Na komentar tih nagadanja Jakovcica je isprovociralo pitanje Ladonjinog vijecnika Vlade Ivetica o stavu Županije po pitanju najave ukidanja nekih opcina. Jakovcic je kazao da se protivi ukidanju opcina koje se same uspijevaju financirati i kojima nije potrebna pomoc države.

- Svi smo mi sa sela. Danas oteti status bilo kojoj opcini u Istri nema smisla. Male opcine u Istri su se dokazale i vjerujem da ce svi saborski zastupnici iz Istre imati zajednicki stav ako to dode na dnevni red Sabora - kazao je Jakovcic.

Župan je, odgovarajuci na upit IDS-ovog vijecnika Marina Grgete, podržao ponovnu studentsku blokadu Sveucilišta u Puli, kazavši da bi bio sretniji da se to nije dogodilo, no smatra da su studenti ocito morali to uciniti jer "više nemaju kuda". Naime, Jakovcic je kazao da pulskim studentima fali minimalna infrastruktura, kao što su menza i dom, a osvrnuo se i na po njemu skroman iznos od oko cetiri milijuna kuna s koliko je pulsko sveucilište zastupljeno u državnom proracunu za iducu godinu. Apelirao je na ministra prosvjete da dode u Istru, te da se sam uvjeri da je pulskim studentima neophodan sveucilišni kampus.


Podijeli: Facebook Twiter